Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ НЕ ЗНЯВ СВОЮ КАНДИДАТУРУ

Четвер, 6 липня 2006, 17:23

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що його фракція проголосує за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра повним складом.

"Я гарантую 32,5 голоси на її кандидатуру, якщо буде коаліція. Бо може бути інший формат", - сказав Мороз з трибуни Верховної ради.

Водночас він відмовився знімати свою кандидатуру з посади спікера, як це зробив перед тим Петро Порошенко.

"Я не буду знімати свою кандидатуру, бо за мене проголосує моя фракція, а значить, не проголосує за когось іншого", - сказав він, додавши, що не сподівається, що його кандидатура набере достатньо голосів.

Водночас Мороз зазначив, що обрання голови Верховної Ради – це "справа парламенту, а прем’єра – коаліція". "Тому давайте не будемо змішувати одне з іншим", - сказав він.

"У мене є докази, які я не буду тут використовувати, що перебування на вищих посадах в Україні таких харизматичних людей, як Петро Олексійович Порошенко і Юлія Володимирівна обов'язково призведе до створення гримучої суміші і це буде означати розвал коаліції через кілька місяців із усіма наслідками", - сказав він.

Після виступу Мороза слово взяв член СПУ Йосип Вінський, який вчергове звинуватив Мороза у зраді.

"Ви зрадили партію, мільйони виборців, які за вас голосували. Як ви будете дивитися їм в очі? Чи не соромно вам, що вам аплодує Партія Регіонів?", - запитав він.

Водночас Мороз сказав: "Мені є що сказати людям. У мене совість чиста перед виборцями, я знаю, на що я йду. Я знаю, що ви за мене проголосуєте, щоб за "регіони" не голосувати".

Також Мороз спрогнозував, що кандидатура від партії регіонів Микола Азаров також не буде підтримана.

"Микола Янович не пройде хоча б тому, що він не дуже добре розуміє українську мову", - сказав він.

На репліку члена БЮТ Андрія Шкіля проте, що нинішня ситуація показує, що Україна знаходиться не в Європі, а в Євразії, Мороз сказав:

"Ми сьогодні живемо не в Азії і не в Європі, а соромно людям сказати, де ми живемо".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування