Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах пропонує пошукати формат коаліції з Януковичем?

П'ятниця, 7 липня 2006, 15:38

Член фракції "Наша Україна", глава Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах не виключає можливості створення "широкої" коаліції в українському парламенті.

"Варіант широкої коаліції можливий. Для нас головне - принципи: не коаліція для коаліції, а коаліція для того, щоб зміцнювати стратегічний вектор України ", - сказав Кінах в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Він відзначив, що якщо коаліція буде відповідати цим вимогам, "то вона може бути підтримана".

"Нам треба шукати такий формат коаліції, що не поглиблював би протистояння в суспільстві, у тому числі територіальні", - також відзначив Кінах, нагадавши, що, зокрема, Партія регіонів має більшість у місцевих органах влади 10 областей, де мешкає дві третини населення української держави.

Разом з тим, коментуючи на прохання журналістів дії УСПП при створенні широкої коаліції і неприєднанні до неї "Нашої України", Кінах сказав:

"Ми залишаємося в рамках фракції політичного блоку "Наша Україна", ми залишаємося політичною структурою, що буде незалежно від формату коаліції виконувати ті стратегічні принципи, що ми сформували в коаліційній угоді демократичних сил".

Депутат підкреслив важливість створення довгострокової ефективної коаліції. "Нам треба шукати такий формат коаліції, що був довгостроковим, ефективним", - сказав глава УСПП, додавши, що "експериментами займатися з коаліцією він не збирається".

Кінах висловив сподівання на те, що процес формування більшості в українському парламенті не розтягнеться і не зведеться до торгівлі портфелями.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування