Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО МОЖЕ РОЗПУСТИТИ ПАРЛАМЕНТ

П'ятниця, 7 липня 2006, 17:22

Президент Віктор Ющенко заявляє про можливість розпуску парламенту у випадку, якщо будуть порушені терміни формування уряду, передбачені законодавством.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Глава держави нагадав, що його вимоги до учасників парламентського і коаліційного процесу щодо крайніх термінів формування уряди залишаються незмінними.

"Найкраща відповідь загальна, щоб потім ми не вели дискусії щодо політичної легітимності, правової легітимності обрання голови Верховної Ради або прем'єр-міністра - дотримуватися винятково термінів, передбачених Конституцією. І тому я б сказав - у цьому контексті існує загроза розпуску парламенту", - сказав президент.

Він відзначив, що якщо політичні сили, які взяли на себе відповідальність за формат коаліції в ці терміни не вкладуться, то не виключений розпуск парламенту.

Ющенко підкреслив, що його хвилює те, що переговорний процес у парламенті може вийти за конституційні межі.

Як відомо, президент має право (але не обов'язок) розпустити парламент, якщо у встановлений термін не буде сформовано новий уряд - 60 днів із дня відставки попереднього.

Однак, на думку ряду політиків і соціологів, президентові не вигідно оголошувати про розпуск парламенту, у випадку якщо не буде сформована парламентська коаліція, оскільки рейтинг "Нашої України" на грані трьох відсотків.

Таким чином, президент, у випадку розпуску, не буде мати політичної підтримки у Верховній Раді".

Уряд на чолі з Юрієм Єхануровим подав у відставку перед новообраним парламентом країни 25 травня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування