Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заманює Путіна в Київ

Середа, 16 серпня 2006, 10:22

Прем'єр Росії Михайло Фрадков закликає українських колег якомога швидше визначитися зі ступенем інтеграції в Єдиному Економічному Просторі (ЄЕП).

Про це він сказав після переговорів із главою уряду Віктором Януковичем у Сочі.

"Це питання (участь України в ЄЕП) є одним із принципових у відносинах Росії й України. Ми попросили українських колег прискорити роботу для того, щоб визначитися, наскільки глибоко буде здійснюватися інтеграція", - сказав Фрадков.

У свою чергу прем'єр Віктор Янукович підкреслив, що в нього немає сумнівів у необхідності розвитку цього напрямку співробітництва.

Він також повідомив,що перший віце-прем`єр, міністр фінансів України Микола Азаров представлятиме Україну у Групі високого рівня з формування Єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану, Росії та України.

"Ми вважаємо, що є можливості для продовження роботи у формуванні Єдиного економічного простору", - сказав український прем`єр.

Янукович також звернувся до представника Росії у Групі високого рівня ЄЕП, міністра промисловості та енергетики РФ Віктора Христенка з проханням надати допомогу українській стороні, "щоб зрозуміти, на якому етапі і з якою швидкістю іде формування ЄЕП".

Янукович також запропонував російському прем'єру Михайлу Фрадкову провести в Києві засідання міжурядової комісії з економічного співробітництва, що передувала б засіданню міждержавної комісії Ющенко-Путін.

"Ми пропонуємо напередодні засідання міждержавної комісії провести засідання комітету з економічного співробітництва. Пропоную це зробити в Києві", - сказав Янукович.

Український прем'єр запропонував, щоб міністри українського і російського урядів, як співголови підкомісій у рамках комітету, підготували до розгляду "гострі й актуальні питання" двостороннього співробітництва.

"Підготовка засідання міждержавної комісії буде найбільш якісною, найбільш конкретною, якщо ми з вами проведемо цю роботу", - підкреслив Янукович.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: