Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість створення іміджу Україні підтвердили репутацію

П'ятниця, 18 серпня 2006, 16:47

Одна з харківських фірм, якій було довірено створювати позитивний імідж України у світі, обвинувачується в розкраданні 6 млн. грн. державних коштів.

Мова йде про одне з товариств з обмеженою відповідальністю, що стало переможцем тендеру і мало надавати послуги з реалізації проектів, спрямованих на формування позитивного іміджу України за кордоном, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

ТОВ повинно було інформувати громадськість через закордонні ЗМІ про досягнення України у сферах науки, культури, освіти, промисловості, проводити дні українського кіно за кордоном та інше.

За інформацією прес-служби, товариство не виконало жодного з пунктів зобов'язань, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

З кінця 2005 по травень 2006 року посадові особи товариства з метою неповернення бюджетних коштів, що виділялися на цю діяльність, діючи навмисно в інтересах третіх осіб, перерахували більше 6 млн. грн. на рахунки двох приватних підприємств у Луганську.

Луганські підприємства не були учасниками тендеру і не могли брати участь у виконанні державної програми забезпечення позитивного міжнародного іміджу України.

Прес-служба повідомляє, що в матеріалах прокурорської перевірки є достатньо даних, що вказують на наявність у діях службових осіб ознак складу такого злочину як зловживання владою або службовим становищем, що спричинило важкі наслідки.

За цими фактами прокуратурою порушено кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: