Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров сказав "добрі слова" Єханурову і недобрі - Тимошенко

Неділя, 20 серпня 2006, 18:36

Перший віце-прем'єр Микола Азаров вважає роки перебування на посаді прем'єра Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова втраченими для економіки.

"Моя точка зору тут досить відкрита і відверта: я оцінюю ці майже два роки для України в плані розвитку економіки як втрачені", - сказав Азаров в інтерв'ю ІТАР-ТАРС.

"Вони втрачені не тільки у створенні вкрай необхідних для розвитку нашої економіки інтеграційних об'єднань, але і втрачені з погляду економічного розвитку, проведення структурних реформ", - вважає Азаров.

За його словами, "ринкові перетворення залишилися незавершеними, загальмувалися податкова і пенсійна реформи, введення страхової медицини, реформа збройних сил".

"Наш уряд у 2003-2004 роках приступив до них, однак президентські вибори по суті справи їх зупинили", - сказав Азаров.

"Ми вважаємо абсолютно помилковим рішення колишнього уряду Юлії Тимошенко, яким під приводом боротьби із шахрайством були цілком ліквідовані встановлені законодавством спеціальні економічні зони і території пріоритетного розвитку, технопарки", - сказав віце-прем'єр, додавши, що уряд планує відновити ці зони.

"Зараз уряд працює над антикризовою програмою, тому що вся бюджетна сфера знаходиться в стані серйозної бюджетної кризи. Я й раніше знав, що погана ситуація, але я не знав, що вона настільки погана", - сказав Азаров.

Віце-прем'єр також висловив "кілька добрих слів" на адресу Єханурова.

"Економіку не трясли, не розвертали, а просто перестали чіпати, скажемо так. І незважаючи на те, що структурні реформи не проводилися як урядом Тимошенко, так і урядом Єханурова, але це можна, принаймні, пояснити: Єханурову потрібний був якийсь процес стабілізації економіки, нормалізації ситуації", - охарактеризував він правління Єханурова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування