Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Восени Ющенко розбереться зі сплячим слоном

Понеділок, 21 серпня 2006, 14:44

У першій половині вересня пройде засідання Ради нацбезпеки і оборони, на якому головним питанням стане вирішення всього спектру проблем кримськотатарського народу.

Про це президент Віктор Ющенко повідомив у понеділок на прес-конференції в офіційній резиденції у Форосі за підсумками зустрічі з лідерами кримськотатарського народу.

За словами Ющенка, на засіданні будуть розглянуті питання сфери освіти, сфери інформаційної політики, земельні питання, що стосуються кримських татар.

Як підкреслив президент, на засідання РНБО в обов`язковому порядку будуть запрошені не лише кримські татари, але й представники різних громадських організацій і представники інших народів, які населяють Крим.

За словами глави держави, засідання РНБО допоможе уникнути надалі виникнення тих проблем, які дестабілізують Крим і пов`язані з кримськотатарським народом.

Під час зустрічі в понеділок президент підкреслив, що Крим не на повну потужність використовує природні ресурси, які має в своєму розпорядженні.

"Крим повинен активно діяти", - заявив Ющенко. "А так, мені здається, що це (Крим) сплячий слон, який за незрозумілими правилами розподілив ресурси", - додав він.

На думку президента, природні ресурси розподілили між собою кримський криміналітет і бандитські угрупування для того, щоб остаточно поділити між собою владу в автономії. За словами Ющенка, це стосується як земельних ресурсів, так і ресурсів моря й берегової лінії ПБК.

У зустрічі взяли участь лідер Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов, його перший заступник, народний депутат Рефат Чубаров, депутат ВР АРК, заступник голови Меджлісу Ремзі Ільясов, постійний представник президента в Криму Геннадій Москаль і голова Держкомнацміграції Сергій Рудик.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування