Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять більше не пускати в Україну емігрантів

Понеділок, 21 серпня 2006, 14:49

Союз православних громадян України закликав прем'єр-міністра Віктора Януковича заборонити в'їзд до країни президентові Всесвітнього конгресу українців.

"Ми вимагаємо від прем'єр-міністра Віктора Януковича заборонити в'їзд в Україну главі "Всесвітнього конгресу українців" громадянинові США Аскольду Лозинському й оголосити його персоною нон-грата", - говориться в заяві Союзу, розповсюдженій у Києві.

Приводом для заяви стала, за твердженням її авторів, "публічна образа віруючих Української православної церкви, вчинена Лозинським на IV Всесвітньому форумі українців у Києві 18 серпня, де він заявив, що Українська православна церква - "це організація, що проводить у життя виключно інтереси Москви, а не Бога".

Також під час свого виступу Лозинський звернувся до присутніх на форумі Віктора Ющенка і Януковича зі словами: "Пане президент, пане прем'єр, коли ви будете перебувати в Москві, пам'ятайте, що Москва забрала в наших дітей церкву, мову, історію і хліб".

У Союзі православних громадян України вважають, що таке "втручання іноземця у справи помісної Церкви суверенної держави і розпалення на його території релігійної ворожнечі не повинно залишитися безкарним".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування