Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович діаспорі був не дуже-то й потрібний

Вівторок, 22 серпня 2006, 15:36

Президента Світового конгресу українців Аскольда Лозинського влаштовує те, що прем’єр Віктор Янукович не взяв участі у IV Всесвітньому форумі українців, який 18-20 серпня проходив у Києві.

На прес-конференції у Києві у вівторок Лозинський сказав, що Янукович "розважливо це зробив, тому що передбачав, що можуть бути невідповідні виступи".

Відповідаючи на запитання щодо можливості зустрічі представників української діаспори з Януковичем, Лозинський сказав, що "ми окремої дороги до прем’єр-міністра України не шукали".

Водночас генеральний секретар СКУ Віктор Педенко на прес-конференції зауважив, що не виключає можливості такої зустрічі під час святкування 15-ї річниці Незалежності України.

У відповідь Лозинський заявив, що якщо Янукович запросить на зустріч делегацію української діаспори, то "ця делегація піде без мене".

Як заявив Лозинський, на IV Всесвітньому форумі українців президент Віктор Ющенко не переконав його учасників у правильності свого кроку щодо підписання Універсалу національної єдності.

За його словами, Ющенко – "надзвичайно позитивна українська людина, чесний, порядний, який, на жаль, є як політик наївним".

Водночас, за словами Педенка, його Ющенко переконав у необхідності підписання Універсалу, але потрібен навіть невеликий проміжок часу, щоб побачити результати і зробити остаточні висновки в даному питанні.

Як повідомлялося, Янукович 19 серпня мав зустрітися з представниками української діаспори. Водночас 18-19 серпня, за повідомленням прес-служби уряду, він проходив медичне обстеження у Москві у зв’язку із перенесеними спортивними травмами.

19 серпня за дорученням прем’єра з делегатами та гостями IV Всесвітнього форуму українців зустрівся віце-прем’єр Дмитро Табачник.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування