Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед Днем незалежності Ющенко побачив наївні картини

Середа, 23 серпня 2006, 11:18

Президент Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди Дня державного прапора та 15 річниці незалежності України.

Зокрема, як повідомляє прес-служба президента, Ющенко поклав у Києві квіти до пам’ятників видатним українським діячам – Тарасові Шевченку, Михайлові Грушевському і Володимиру Великому.

В урочистостях також узяли участь спікер Олександр Мороз, прем’єр Віктор Янукович, глава Секретаріату президента Олег Рибачук, перший заступник глави Секретаріату Іван Васюник, голова Київської ОДА Віра Ульянченко, урядовці, народні депутати, представники громадськості та церковні діячі.

Ющенко також поклав квіти до пам’ятного знака "Жертвам Голодомору 1932-33 років" на Михайлівській площі в Києві. Учасники церемонії запалили свічки біля меморіалу і вшанували пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Крім того, вранці від імені президента квіти також було покладено до могили Михайла Грушевського на Байковому кладовищі.

Президент також взяв участь у відкритті пам’ятника загиблому лідерові Народного Руху В’ячеславу Чорноволу.

Пізніше Ющенко відвідав виставку наївного живопису Якова Ющенка "Мені не байдуже", яка відкрилася у середу в Українському домі в Києві. Разом з президентом виставку оглянули міністр культури Ігор Ліховий та голова Київської ОДА Віра Ульянченко.

***

Ющенко також дав доручення щодо реабілітації героїв, які в 1973 році на Тернопільщині підняли український національний прапор. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам після відкриття пам’ятника Чорноволу.

Як відомо, 23 серпня в Україні відзначається День державного прапора, 24 серпня – День незалежності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування