Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький наказав кафе і магазинам спати

Вівторок, 29 серпня 2006, 10:45

Мер Києва Леонід Черновецький заборонив роботу столичних магазинів, кафе і ресторанів, розміщених у житлових будинках, після 22 години.

Про це пише газета "Дело".

Як повідомили в прес-службі столичної міськадміністрації, розпорядження було видано в зв'язку з численними скаргами від жителів. Кияни, за запевняннями чиновників, "не можуть спати через жваву діяльність торговельних закладів, ресторанів, розважального й ігорного бізнесу".

У прес-службі підкреслили, що правила тиші в громадських місцях установлені Київрадою ще в 2002 році, але дотепер не дотримувалися.

У випадку подальшого ігнорування вимог чинного мера виконавчі органи повинні анулювати ці дозволи.

У той же час уже зараз низка столичних закладів, у тому числі розташованих поблизу житлових будинків, призупинили свою діяльність у нічний час. За різними підрахунками, збитки від такого обмеження можуть досягати 30-50% від виторгу.

На думку представників компаній, що займаються роздрібною торгівлею, їх робота в нічний час нічим не шкодить жителям будинків.

"Можна зрозуміти, коли закривають ресторани і кухні, що працюють у житлових приміщеннях. Але магазини не роблять ніякого шуму. Можна тільки здогадуватися, для чого й у чиїх інтересах це робиться", — говорить менеджер з закупівель мережі магазинів "Чумацький шлях" Світлана Гук.

За її словами, єдине, що може перешкодити мешканцям спокійно спати, це вантажні машини, що під'їжджають до магазинів у нічний час.

"Можна заборонити в'їзд вантажівок до 9 години ранку, але навіщо повністю закривати магазини?" — запитує вона, пише видання.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...