Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко в шоці від Ющенка і Януковича

Четвер, 3 серпня 2006, 12:09

Блок Юлії Тимошенко вважає подання кандидатури Віктора Януковича на посаду прем’єра після того, як були проведені консультації про розпуск парламенту зрадою.

Про це заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов у четвер.

"Усі прихильники демократичного розвитку країни були у шоці. Замість того, щоб виконати свій конституційний обов’язок і розпустити Верховну Раду, яка не відповідає ні юридичним, ні моральним нормам, він (Ющенко) подав Януковича", - сказав він.

Реклама:

"Це рішення ухвалювалося за зачиненими дверима, і ми можемо тільки гадати, які аргументи навели Янукович, Мороз і Симоненко президенту, що він змінив ухвалене вже фактично рішення. І замість звернення до народу звернувся до тих, хто крив ганьбою парламент", - додав Турчинов.

За його словами, БЮТ залишається послідовним у своїй позиції і залишається в опозиції до "тієї химери, яка зараз утворюється в парламенті".

Турчинов також заявив, що БЮТ у четвер запропонує всім депутатам, які не погоджуються зі створенням нової коаліції, приєднатися до єдиної парламентської опозиції, ініціатором якої стане ця фракція.

Він припускає, що до нової парламентської опозиції приєднається частина депутатів "Нашої України" і декілька соціалістів, зокрема, Йосип Вінський.

Водночас член фракції БЮТ Анатолій Семинога зазначив, що до кінця цього тижня фракція БЮТ вирішила не брати участі у роботі парламенту, оскільки не хоче навіть своєю присутністю легалізувати затвердження Януковича прем’єр-міністром та затвердження нового складу уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування