Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа говорить про Януковича за його спиною?

Середа, 9 серпня 2006, 12:44

Можливості новопризначеного міністра закордонних справ Бориса Тарасюка в уряді Віктора Януковича будуть обмеженими.

Таку думку в інтерв'ю Бі-Бі-Сі висловила доктор Центру прикладних політичних досліджень мюнхенського Університету Людвіга Максиміліана Іріс Кемпе.

"Можливості Тарасюка обмежені і значною мірою залежать від внутрішніх реформ і трансформацій. Тобто Янукович опосередковано може дуже легко блокувати євроінтеграційні ідеї Тарасюка, блокуючи реформи, що необхідні для зближення з Європою", - пояснила експерт.

У той же час вона зауважила, що не очікує від Януковича блокування зближення з Європою, - "зрештою, він не робив цього, коли був прем'єром за часів Кучми".

"Але він водночас прагнутиме значно активізувати східний - російський - вектор зовнішньої політики України", - додала Кемпе.

Стосовно підтримки Януковичем ідей президента щодо незмінності євроінтеграційного зовнішнього курсу Кемпе зазначила, що "впливові люди, які стоять за Януковичем, які приймають стратегічні рішення, завжди виступали за посилення економічної співпраці із Заходом, яка дає великі переваги".

У той же час вона сказала, що "Янукович є символом збалансованої східно-західної політики, тут він відрізняється від президента Ющенка: його імідж не має такої підтримки на Заході, як у президента, і Росію це цілком влаштовує".

На питання про оцінку ставлення Заходу до Януковича, Кемпе відповіла, що "західних лідерів перш за все цікавлять власне демократичні зміни в Україні, а не окремі персоналії".

При цьому вона додала, що "можливо, тут дещо розчаровані, що прем'єром став саме Янукович, бо він для багатьох залишається символом старого режиму, хоча відкрито про це у європейських столицях, мабуть, і не скажуть".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...