Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ не хоче віддавати золоту акцію "Нашій Україні"

П'ятниця, 1 вересня 2006, 17:47

СПУ виступає проти виходу з парламентської коаліції комуністів, оскільки це дасть "Нашій Україні" золоту акцію.

Про це в інтерв'ю "Контрактам" сказав лідер фракції СПУ Василь Цушко.

"Ми з партнерами з ПР не хочемо втратити комуністів, адже це буде означати, що НУ одержить золоту коаліційну акцію", - сказав він.

Цушко заперечує, що Янукович став прем'єром завдяки соціалістам. За його словами, "цю почесну місію виконали могутні бізнес-сили, що стоять за Віктором Федоровичем".

Він також назвав "спекуляцією" інформацію про $300 мільйонів, які нібито одержали соціалісти за розвал коаліції демократичних сил.

"Департамент фінансового моніторингу в складі Мінфіну повідомив би відповідним інстанціям, якби ці кошти дійсно були перераховані на чиїсь рахунки", - відзначив Цушко.

Депутат розповів, що переговори з Партією регіонів вів Микола Рудьковський, а він сам довідався про те, що ПР підтримує обрання Мороза спікером, тільки за десять хвилин до початку голосування".

Що стосується переговорів із президентом, то Цушко запевнивв, що на них мова йшла не про розподіл посад.

Він також висловив упевненість, що переговори йшли б швидше, якби президент відразу дав зрозуміти, що подасть кандидатуру Януковича на посаду прем'єра.

"Усі боялися підписати положення Універсалу, що не зовсім відповідають передвиборній програмі тієї чи іншої політичної сили, і знову піти на вибори", - сказав депутат.

Цушко не зміг спрогнозувати, як довго буде працювати Кабмін Януковича.

На думку соціаліста, діяльність Кабміну "буде стабільною, але рішення будуть даватися непросто, адже в ньому немає єдиної команди".

"Але в цьому, знов-таки, є свої плюси, зокрема — прозорість внутрішньої політики і взаємний контроль", - вважає Цушко.

"Лідери Партії регіонів погодилися віддати Ющенку посаду міністра юстиції. По суті, глава держави одержав негласні повноваження в разі потреби блокувати будь-яке рішення Кабміну, не звертаючись в КС", - відзначив він.

"На мій погляд, це свідчить про те, що Янукович не прагне узурпувати владу. Ющенко, у свою чергу, уже довів, що не стане тягти на себе ковдру за будь-яку ціну. Спікер Мороз і фракція СПУ будуть забезпечувати баланс інтересів", - підкреслив соціаліст.

Він також відзначив, що в ідеології, "погляди Януковича і Ющенко дуже близькі". "Боротьба між ними була вигідна хіба що Кучмі, який ставив перед собою завдання залишитися на посаді", - відзначив Цушко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування