Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні теракти бувають тільки в бізнесі

Понеділок, 11 вересня 2006, 11:05

Більшість актів терористичної спрямованості в Україні мають економічну складову.

Про це в інтерв'ю "Дело" заявив генерал СБУ Василь Крутов.

"На щастя, в Україні поки не було терористичних актів у повному розумінні цього терміну. Ми можемо говорити винятково про акти терористичної спрямованості, що у своїй більшості пов'язані із зіткненнями інтересів кримінального бізнесу і різних злочинних груп", - сказав він.

"Набагато рідше зустрічаються злочини, пов'язані з визначеними ідеологічними установками і світоглядом", - додав Крутов.

За його словами, до сьогоднішнього дня СБУ вдавалося запобігти здійснення таких злочинів на стадії їхньої підготовки.

"Як правило, особи, які виношували наміри вдатися до терактів, мали різні психічні розлади. Такі злочини не мають системного характеру, і зараз ми не спостерігаємо тенденції їх росту", - відзначив Крутов.

Він сказав, що в Україні не функціонує жодної міжнародної терористичної організації.

"У той же час ми фіксуємо перебування окремих їхніх прихильників, які діють при фінансовій підтримці мусульманських недержавних організацій", - відзначив він.

На запитання, чи розглядаються спецслужбами міжетнічні конфлікти в Криму, заклики до сепаратизму, як загроза терактів, Крутов відповів, що "загроза тероризму в Україні менше всього пов'язується суспільством із сепаратистськими тенденціями, що виникли скоріше на політичному ґрунті і уже відійшли в історію".

"У Криму з моменту здобуття незалежності Україною не раз спалахували сепаратистські настрої. Ми враховуємо фактор наявності гнітючого російськомовного населення на півострові, а також невирішені проблеми кримських татар. Повага прав нацменшин на всій території України і налагодження конструктивного діалогу з ними зможуть комплексно вирішити проблему можливих терористичних проявів", - відзначив Крутов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування