Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія не хоче бути Карлсоном і викидати акції "у Дніпро"

П'ятниця, 15 вересня 2006, 11:05

Депутат від "Нашої України" Давид Жванія вважає, що Універсал національної єдності – це документ, який можна прирівняти до Конституції.

"Я вам скажу відверто — Універсал — це прирівнюваний до Конституції документ, а то і вищий за неї, на нинішньому етапі явно недосконалої", - сказав Жванія в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Він також відзначив, що чинна Конституція "нежиттєздатна, вона повинна пройти тернистий шлях змін".

"Я — за існування могутньої, сильної, не кастрованої президентської вертикалі влади. Якщо її увесь час обмежувати, то краще взагалі забрати. Але я-то саме за те, щоб її значно підсилити", - сказав Жванія.

Говорячи про створення широкої коаліції, він відзначив, що "Наша Україна" вступить у таку коаліцію, якщо будуть задекларовані в її підсумковому документі всі принципи Універсалу.

"Простіше кажучи, ми підемо в коаліцію не з комуністами, не з соціалістами, а ми підемо в коаліцію з тими, хто, як і ми, сповідує програмні принципи виконання Універсалу національної єдності", - сказав він.

Коментуючи заяву одного з лідерів Партії регіонів Євгена Кушнарьова про можливість змінити Конституцію для того, щоб президент обирався парламентом, Жванія сказав:

"Здрасьте-пожалуйста!.. Або ми домовляємося про принципи Універсалу національної єдності — і під це прем'єр-міністром стає Віктор Янукович (який чомусь уже сьогодні намагається "махати шашкою"), або ми шукаємо інші шляхи".

Жванія також сказав, що його цікавлять посади у виконавчій владі тільки в тому випадку, якщо він буде на них приносити користь.

"Я не бідна людина, мені не потрібна робота у вигляді робочого місця — мені потрібна усвідомлена робота в політиці, тому що це — мої амбіції. Я хочу піти на роботу туди, де, по-перше, будуть у достатньому ступені реалізовані мої амбіції, по-друге, де я буду корисний", - сказав він.

"Колись було модно прикидатися бідним — начебто в мене 300 гривень зарплата (а краватка при цьому за 300 доларів!), живу, як Карлсон, на даху, їм вівсяну кашу, що залишилася в тарілці сусіда... Я такого не робив ніколи: завжди показував свої доходи, їхні джерела, відмовився від управління компаніями, як тільки став політиком, але в мене залишилися акції. Так що мені тепер з ними робити, викинути в Дніпро?", - додав депутат.

Жванія також назвав міфом чутки про його експресивність і радикалізм.

"Знаєте, міф про мій радикалізм йде, напевно, від моїх грузинських коренів. Від мене чекають якоїсь нелюдської експресії, а насправді — я дуже спокійний, навіть надто спокійний, практично флегматик", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування