Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони вітають заяви Януковича і пропонують "Нашій Україні" домовитись

П'ятниця, 15 вересня 2006, 11:53

Партія регіонів вітає останні заяви свого лідера в Брюсселі щодо неготовності України до виконання Плану дій щодо здобуття членства в НАТО.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив член Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Ці заяви є свідченням вірності нашої партії і його (Віктора Януковича) особисто курсу, який був визначений у нашій виборчій програмі", - зазначив Кушнарьов.

"Ми довіру наших виборців ставимо вище за все", - додав депутат.

Водночас, за словами Кушнарьова, це не означає, що Партія регіонів не здатна до компромісів: "Для нас компромісом є готовність до широкого співробітництва з НАТО, про що і заявляв Янукович".

Також депутат підкреслив, що "намагання "Нашої України" нав'язати нам, в тому числі і через Універсал, чужу для нас позицію є абсолютно безперспективним".

Кушнарьов зазначив, що Партія регіонів не відкидає можливості поглиблення взаємодії з НАТО, але "остаточне рішення прийматиме народ під час всеукраїнського референдуму".

На думку депутата, останній конфлікт між Партією регіонів та "Нашою Україною" виник через те, що "окремі функції Універсалу викладені у нечіткій редакції, яка на той час задовольняла обидві сторони".

За словами Кушнарьова, якби питання НАТО, мови та ЄЕП були викладені у більш чіткій редакції, то "Універсал би не відбувся".

Основна проблема, на думку депутата, тепер полягає в тому, що кожна сторона бачить в цих пунктах те, що вигідно саме їй.

Водночас Кушнарьов висловив сподівання, що сторонам ще вдасться домовитись: "Можемо створити широку коаліцію, але в деяких питаннях, їх два-три, можемо домовитись, що кожна фракція в сесійній залі сама визначатиметься, як голосувати".

Депутат припускає, що "це не зміцнює коаліцію і залишає поле для протистоянь" та водночас "це є проблема України в цілому і ми повинні шукати вихід з цієї ситуації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування