Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС нотою вимагає від Росіян віддати українські маяки

Понеділок, 18 вересня 2006, 15:35

Міністерство закордонних справ вимагає від Міністерства оборони Росії виконання рішення Севастопольського суду щодо повернення Україні маяків у Криму.

Відповідну ноту МЗС надіслав російській стороні, повідомляє прес-служба міністерства.

"Відверте небажання Росії передавати українській стороні належні їй об`єкти інфраструктури навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства, розташовані на узбережжі Кримського півострова від мису Тарханкут до мису Аю-Даг, унеможливлює виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань у сфері забезпечення безпеки мореплавства і може призвести до непередбачуваних наслідків", - йдеться у повідомленні.

МЗС також наголошує, що згідно з угодами, названі маяки не включені до об’єктів, які потрапили у використання об’єктів ЧФ та не підлягають оренді.

"Українська сторона наполягає на тому, що об`єкти та засоби Національної системи НГЗ безпеки мореплавства України не можуть перебувати у віданні та практичному використанні військових формувань ЧФ РФ", - наголошується в повідомленні.

У коментарії також зазначається, що "українською стороною не сприймається та викликає здивування твердження російської сторони про невизнання судових рішень України щодо об’єктів НГЗ".

"Оскільки така позиція суперечить нормам міжнародного права та законодавству України", - пояснюється у повідомленні.

Зокрема, наголошується, що відповідно до Конституції України "юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають в державі, і судові рішення ухвалюються судами іменем України та є обов`язковими до виконання на всій території України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування