Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість поповнити ряди Тимошенко, їй вирішили скласти конкуренцію

Понеділок, 18 вересня 2006, 15:57

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає недоцільним об'єднання в єдиний опозиційний блок із БЮТ.

Про це він заявив у Львові під час зборів депутатів від УНП у місцевих радах та органах місцевого самоврядування Львівщини, повідомляє прес-служба партії.

Нагадавши, що УНП є правоцентристською партією, а БЮТ – лівоцентристською силою, Костенко підкреслив: "Різновекторна опозиція є неефективною і вразливою".

Він також зазначив, що "БЮТ і УНП мають різне бачення розвитку України, тому можуть об'єднатись лише навколо єдиної мети – оберігати їх право бути владою".

Костенко наголосив на розбіжностях економічних поглядів правоцентристської ідеології та лівоцентристів: "Праві, приходячи до влади, зменшують податки, сприяючи виробничій активності, ліві, приходячи до влади, збільшують податки".

При цьому він додав, що на посаді прем'єр-міністра Юлія Тимошенко підтвердила вірність лівій ідеології, посиливши податковий тиск на малого підприємця.

У той же час лідер УНП заявив, що партія змінює свою стратегію: "Українська народна партія змінює пріоритети своєї діяльності. Усі зусилля партійців і центрального керівництва партії тепер будуть зосереджені на посиленні економічної складової партійної ідеології".

На переконання Костенка, прийти до влади через опозиційну діяльність можливо лише тоді, коли партія стане виразником економічних інтересів своїх виборців.

Лідер УНП зауважив, що "після виборів підприємці, що робили ставки і вкладали величезні кошти у "політичні проекти", починають по-іншому дивитися на політику і політичні сили, - вони звертають увагу на діяльність УНП, бо політична репутація і послідовність УНП – бездоганна".

Повертаючись до об'єднання політичних сил, лідер УНП зазначив, що "тільки через конкурентну боротьбу, а не через об'єднання, праві партії отримають реальну владу".

Костенко закликав однопартійців захоплюватися не так ідеєю об'єднання всіх правих сил, як більшість зусиль сконцентрувати на розбудові партії та популяризації ідей та розробок УНП, що стосуються економічних інтересів виборців.

Лідер УНП наголосив, що партія вивчила досвід польської партії "Право і Справедливість" і в Україні повністю повторюється шлях польської "Солідарності".

"Подібно до Блоку Ющенка у 2002 році, свого часу правий блок у польському парламенті прийшов до влади і розпався на декілька партій, які згодом програли вибори. Однак уже на наступних виборах аж дві праві партії пройшли у Польський парламент і мають більшість", - зазначив Костенко.

"Президент Польщі – теж представник правої партії, котра має 34% у парламенті. Отже, досвід показує, що тільки через конкурентну боротьбу, а не через об'єднання, праві партії отримають реальну владу", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...