Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мороза вирішили, що в Ющенка з Януковичем - повна довіра

Вівторок, 19 вересня 2006, 15:56

Перерва в переговорах зі створення широкої коаліції між Партією регіонів і "Нашою Україною" була технічною, заявляє член Соцпартії Василь Цушко.

"Я оптимістично дивлюся на ці процеси і вважаю, що перерва була чисто технічною. Кожен висловив свої зауваження щодо тексту угоди", - сказав він в інтерв'ю "Столичным новостям".

"Після їхнього обговорення робочою групою залишаться три-чотири позиції, які ми не зможемо подолати. Вони будуть винесені на розгляд керівників політичних сил — Безсмертного, Мороза, Януковича і Симоненка", - додав Цушко.

Він також висловився за створення стійкої більшості в парламенті, яка працювала би впродовж кількох років.

"Зараз у коаліції 243 голоси. Якщо відняти мінімальну кількість голосів однієї з фракції, більшості вже не буде. Виходить, сьогодні кожна з фракцій може створити ситуацію нестійкої більшості. А я особисто хочу, щоб наш парламент протягом декількох років мав стійку більшість", - сказав член СПУ.

Крім того, на його думку, участь у коаліції Компартії необхідна.

"Якщо піде КПУ, тоді може почати "грати" будь-яка політична сила. А за перебування в коаліції Компартії ні в кого немає монополії. Тобто ситуативне об'єднання може бути з однією, двома, трьома фракціями. Тут пасьянси різні можуть бути...", - відзначив Цушко.

"Взагалі я вважаю, що створена коаліція була вимушеною в зв'язку з ситуацією, яка склалася в країні. Але я хочу, щоб вона була збережена і ніхто один одного не дурив!", - додав він.

На питання, яка буде доля тих політиків, які не підтримали входження СПУ в коаліцію з "Регіонами", Цушко відповів:

"У них три шляхи роботи в нашій фракції і в нашій партії. Перший — виконати рішення більшості. Другий — самим написати заяву і вийти з партії. Третій — їх доведеться виключити".

Він також відзначив, що на сьогоднішній день у спікера Олександра Мороза з прем'єром Віктором Януковичем, "також як у Мороза з Ющенком, робочі довірчі відносини".

"Наскільки я розумію, і в Януковича з Ющенком робочі довірчі відносини. А які в них повинні бути відносини? Якщо вони замкнуться і будуть спілкуватися тільки через телекамери, ми зайдемо у глухий кут", - сказав соціаліст.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування