Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вибивається у світові лідери за рівнем корупції?

Понеділок, 25 вересня 2006, 13:21

Відповідно до рейтингу Ради Європи проти корупції, населення й інвестори в Україні вважають цю країну однією з найбільш корумпованих у світі.

Про це заявив голова групи країн Ради Європи проти корупції Драго Кос на прес-конференції, що присвячена початку реалізації спільного антикорупційного проекту України і Ради Європи, повідомляє Ліга.

При цьому він зазначив, що рейтинг корумпованих країн створюється за так званим індексом сприйняття, що відображає не реальні показники, а сприйняття населенням ситуації з корупцією в країні.

Кос висловив переконаність у тому, що для завоювання довіри народу, уряд повинен показати, що, коли мова йде про боротьбу з корупцією, недоторканних в Україні немає.

Він також зазначив, що перед кожним урядом, коли мова йде про боротьбу з корупцією, стоїть важке завдання, оскільки іноді виникають ситуації, котрі вимагають залучення до відповідальності членів цього уряду.

"Тоді люди думають не про боротьбу з корупцією, а про те, що цей уряд також є корумпованим", - зазначив Кос. У протилежному випадку, в суспільстві може створитися враження, що боротьби з корупцією немає.

Уряд, за словами Коса, повинен балансувати між цими двома позиціями. "Зараз в Україні той уряд, який вирішив, що він буде робити ці кроки вперед і боротися з корупцією", - висловив упевненість він.

Раніше міністр юстиції Роман Зварич заявив, що без рішучих кроків з подолання корупції в Україні її шанси інтегруватися в європейські структури будуть дорівнювати нулю.

Тому він готовий виявити "політичну волю", щоб забезпечити бюджетні асигнування для реалізації спільного проекту України і Ради Європи у боротьбі з корупцією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування