Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна", Тимошенко і Мороз втрачають свої голоси

Понеділок, 25 вересня 2006, 17:32

Більшість українців не розчаровані партіями і блоками, за які віддали свої голоси на парламентських виборах 2006 року.

Такі результати соцопитування "Громадська думка населення України: вересень 2006 року" у понеділок на прес-конференції представила голова Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва, повідомляє Ліга.

Зокрема, 56% респондентів, у принципі, задоволені зробленим ними вибором у березні 2006 року. У той же час у 27% - протилежні відчуття, тобто вони розчарувалися в партіях і блоках, за які голосували.

До речі, у квітні 2006 року всього 12% респондентів були розчаровані тими політичними силами, яким вони віддали перевагу на виборах.

На сході і на півдні країни, а також у Криму показники розчарованості менші, тоді як добре простежується розчарованість виборців, що проживають у західному, центральному та північному регіонах країни. У Києві число задоволених і зневірених практично рівне (42% і 40%).

У той же час, відповідно до опитувань, якісний склад Верховної Ради, у випадку проведення нових виборів у вересні цього року, був би таким же, як і зараз.

Балакірєва зазначила, що прохідний бар'єр подолали б ті ж партії, що зараз присутні у Верховній Раді, однак величина фракцій змінилася б.

Так, наприклад, значно менше голосів одержав би блок "Наша Україна". Якби вибори проходили у вересні, за нього б проголосували тільки 6% опитаних.

Знизився б і рівень підтримки Блоку Юлії Тимошенко: у вересні готових проголосувати за цю силу виявилося близько 17%. Приблизно 2% у порівнянні з березнем втратила б Соцпартія.

Як відзначила експерт, соціалісти і комуністи могли б помінятися місцями, тобто за Компартію проголосувало би вже більше виборців (відповідно до опитування, КПУ набрала б 4,7%, тоді як СПУ - 3,3%).

На заході країни лідером електоральних симпатій можна вважати БЮТ, до якого перетікають голоси колишніх прихильників "Народного Союзу "Наша Україна".

Блок "Наша Україна" втратив популярність також у центральному й у північному регіонах. На сході країни безсумнівним лідером залишається Партія регіонів. Лідерські позиції вона зберегла також у Криму й у південному регіоні.

Опитування проводилося Українським інститутом соціальних досліджень імені Яременка і Центром "Соціальний моніторинг" з 12 по 19 вересня 2006 року в усіх областях України, в АР Крим і в Києві.

Опитаний 2181 респондент у віці від 18 років і більше. Похибка від 1,29 до 2,16%. Опитування було проведено в 130 населених пунктах України (69 містах і 61 селі). Метод одержання інформації - індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: