Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розбиратись із підписами Януковича буде Конституційний Суд?

Вівторок, 26 вересня 2006, 12:55

Голова Секретаріату президента Віктор Балога не виключає, що найближчим часом уряд або секретаріат звернуться до Конституційного Суду з приводу тлумачення контрасигнації президентських указів.

"Прийде час, коли та чи інша сторона звернуться за роз'ясненням до Конституційного Суду, щоб покласти цьому край", - сказав він по завершенню селекторної наради з головами облдержадміністрацій, коментуючи процедуру візування підписами прем'єра та міністра президентських указів.

"Я вчора відправив укази до Кабінету міністрів, тому що другого шляху немає. Закони з моменту їхнього випуску набувають чинності і працюють", - зазначив керівник секретаріату.

Балога навів приклад з указом щодо відкликання з посади посла в Японії нинішнього міністра економіки Володимира Макухи, акцентувавши увагу на тому, що Макуха був призначений на посаду міністра економіки Верховною Радою і вже працює в Кабміні.

"Це всього-на-всього те, що називається лишня непотрібна політика і метушня", - зазначив голова секретаріату.

Коментуючи заяви прем'єра Віктора Януковича щодо звільнення Кабміном деяких голів облдержадміністрацій, Балога зазначив, що "це не є компетенцією прем'єр-міністра".

"Керівники облдержадміністрацій призначаються та звільняються за поданням уряду виключно президентом України", - наголосив він.

Окрім того, на думку Балоги, висловлення недовіри депутатами місцевих рад до їхніх голів здебільшого пов'язано з розбіжностями в політичних поглядах.

"Окраска здебільшого політична. Я вважаю, що це не підхід, а конфронтація. Такого не повинно бути, якщо людина фахова, компетентна і займає посаду відповідно до свого статусу, вона повинна працювати", - зазначив Балога.

При цьому він повідомив, що дав доручення своєму заступнику Віктору Бондару та головам обладміністрацій внести пропозиції щодо законодавчого ускладнення процедури висловлення недовіри головам районних та обласних держадміністрацій.

Коментуючи ймовірні подальші кадрові ротації у Секретаріаті президента, зокрема, можливість продовження роботи в секретаріаті Івана Васюника, Балога відповів: "Поживемо, побачимо. Васюник буде працювати – все нормально".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування