Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обурився, що Україна випала з ЄЕП

Середа, 27 вересня 2006, 11:32

Віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що Україна випала з переговорного процесу щодо ЄЕП.

Про це він сказав в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Багато спекуляцій на цю тему. Ми вже випали з цього переговорного процесу. Кажуть, це імперський російський проект. 16 серпня Янукович був у Сочі і підтвердив бажання України інтегруватися у переговорний процес щодо ЄЕП. Пройшов місяць. Від Росії немає жодних пропозицій, і жодного інтересу до нас нема", - відзначив Азаров.

"Я завжди говорив про це і повторюю, що ЄЕП насамперед був вигідний Україні. Хоча б з погляду надійного доступу до енергоносіїв і збереження на перехідний період низьких цін на енергоносії. Навіть заради цього варто створювати ЄЕП", - додав він.

"Зараз, після того як півтора року влада займалася антиросійською риторикою, відновити колишній рівень довіри дуже важко. Тому я не дивуюся нинішній позиції росіян", - вважає віце-прем'єр.

У той же час Азаров упевнений, що переговори відновляться. Але вважає, що Україна не повинна в цей час робити різких антиросійських заяв.

"Бойко їде в Москву як міністр палива й енергетики на переговори по газу. У цей же день Тарасюк шле ноту з вимогою повернути маяки. Я ставлю на засіданні уряду питання, а почекати з цією нотою не можна було? Треба було саме тоді, коли Бойко полетів на ці складні переговори, ноту посилати? І ніхто не може дати відповідь", - відзначив Азаров.

"Дуже важко буде реалізовувати економічну політику, якщо їй буде суперечити зовнішня політика", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...