Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер депутати хочуть "контрасигнувати" ще й послів Ющенка

П'ятниця, 29 вересня 2006, 13:45

При призначенні послів мають обов'язково проводитися консультації з Парламентським комітетом з іноземних справ, заявляє голова Комітету Верховної Ради з іноземних справ, соціаліст Віталій Шибко.

Про це він сказав в інтерв'ю щотижневику "2000", пославшись на раніше внесену поправку до закону про дипломатичну службу.

Відповідаючи на питання про процедуру призначення Ігоря Осташа послом України в Канаді, голова парламентського комітету відзначив, що консультації щодо кандидатур послів з парламентським комітетом з іноземних справ поки не проводяться.

"Тому зараз на засіданні комітету ухвалили рішення створити робочу групу, що виробить механізм із цього питання. Перш ніж президент призначить посла, комітет проведе з ним бесіду, висловить свої побажання, потім направить ці побажання в МЗС і президенту. Тоді тільки оглова держави зможе підписати указ про призначення, - сказав Шибко.

Депутат також відзначив необхідність вирішення Україною питань покупки нерухомості для посольств закордоном.

"Україна втрачає на оренді посольських будинків за кордоном 21 млн. грн. А в Бюджеті-2007 передбачено всього 40 млн. грн. на їхню купівлю", - сказав Шибко.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування