Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче почути звіт про розслідування справи Гонгадзе

Вівторок, 5 вересня 2006, 11:14

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз заявляє про необхідність заслухати в парламенті інформацію щодо розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Виникає потреба заслухати конкретну інформацію про стан і перспективу завершення розслідування - проект постанови з цього приводу зареєстрований", - зазначив він, відкриваючи другу сесію парламенту 5-го скликання.

"Грати і далі комедію з розслідуванням, звести його на манівці – соромно. Та й не вдасться. Суд і прокуратура в цій справі ганьблять себе. Це очевидно", - наголосив Мороз.

"Суть розслідування справи – показник нашої демократії і для своїх співгромадян, і для Європи", - зазначив він.

Мороз також заявив, що, поки відсутні судові рішення, "не можна говорити про існування в Україні правосуддя, якщо немає рішення у цій справі".

"Всій владі врешті треба пам'ятати, що персонально вона нею стала завдяки тому, що ціною свого життя Георгій Гонгадзе розбудив Україну. Що позитивні зрушення в свободі слова – це перша оцінка заслуг Георгія", - зазначив він.

Він також заявив, що "до злочину в різній мірі причетні деякі колишні високі посадовці".

"Вони теж повинні одержати юридичні оцінки, і так, щоб ніхто не сумнівався в правовому характері таких оцінок. Йдеться не про зведення рахунків чи зловтіху", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...