Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович завірив, що ніколи не здасть Росії "надбання" України

Середа, 6 вересня 2006, 15:23

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що газотранспортна система України залишиться в руках українців.

Про це він сказав в інтерв'ю польським журналістам, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ніколи про це мова не йшла, і ніколи не буде йти мова", – цитує слова Януковича про передачу української ГТС у керівництво іншій державі польське агентство преси.

Прем'єр завірив, що росіяни не візьмуть контроль над газотранспортною мережею, а можуть лише взяти участь у її ймовірній перебудові.

"Україна зацікавлена перебудовувати цю мережу, щоб збільшити транзит газу в Європу (Західну), а це вимагає інвестицій", - зазначив він.

"Якщо ми будемо говорити про перебудову, то може постати питання про створення міжнародного консорціуму. Про це ми можемо розмовляти не тільки з Росією, але і з іншими європейськими партнерами", – додав Янукович.

Говорячи про ціну на газ для України, прем'єр зазначив, що Київ очікує формування цих цін на основі "прозорих ринкових умов".

"Щодо ціни на газ, то Україна не є виключенням. Механізм її формування повинен бути прозорим і зрозумілим. Я розмовляв про це під час зустрічі з прем'єром Росії Михайлом Фрадковим ", - зазначив Янукович.

"Безумовно, ми будемо шукати способи, щоб зменшити ціну газу під час міждержавних переговорів. Україна також зацікавлена розвивати відносини з Узбекистаном, Казахстаном і Росією, а також одержати доступ до покладів нафти і газу", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування