Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" хоче коаліцію на 5 років і держсекретарів

П'ятниця, 8 вересня 2006, 18:23

"Наша Україна" сподівається, що нову коаліцію буде створено на п’ять років.

Про це заявив журналістам міністр юстиції, за сумісництвом депутат Роман Зварич перед зустріччю експертної групи коаліції.

"Ми сподіваємося, що маємо справу з серйозними партнерами і хочемо створити хороший фундамент для коаліції на дуже довгу перспективу, найменше - на п'ять років", - зазначив він.

Зварич також заявив, що "Наша Україна" на сьогоднішній зустрічі має намір відстоювати позиції, які були закріплені в Універсалі національної єдності.

Він також виключив, що решта учасників заперечуватимуть проти цього (відстоювання позицій Універсалу).

"Тому що, якби так сталося, було б просто смішно. Не можу собі уявити ситуацію, коли люди беруть зобов’язання, підписують документ, а потім через місяць відмовляються. Мені видається, що це несерйозно", - зазначив міністр.

За словами Зварича, основними позиціями коаліційної угоди стануть земельне питання, питання євроатлантичної інтеграції, адміністративна реформа, реформа центральних органів влади, зокрема закон про Кабмін.

Він також висловив сподівання, що стосовно мовного питання у учасників переговорів не буде заперечень.

При цьому Зварич зробив акцент на запровадженні посад державних секретарів, пояснюючи це тим, що ця норма була закріплена в Універсалі.

За словами міністра, питання зміни назви коаліції, що буде сформована, вже погоджено. Він нагадав, що про це йшлося у меморандумі, який було підписано 3 серпня.

Зварич також заперечив розкол блоку "Наша Україна", висловивши сподівання, що під коаліційною угодою свої підписи поставлять 78-80 депутатів "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: