Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру і СБУ просять зайнятися Семенюк

Вівторок, 17 жовтня 2006, 12:47

Голова спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Андрій Кожем'якін просить правоохоронні органи дати правову оцінку діям керівництва Фонду держмайна.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в парламенті.

Кожем'якін звернувся із запитом до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і глави Служби безпеки.

Він пояснив, що таке звернення пов'язане зі спробами провести незаконну приватизацію виробничого акціонерного товариства "Комсомольське рудоуправління" (Комсомольск, Донецька область).

Кожем'якін повідомив, що керівництво ФДМ 6 вересня оголосило конкурс із продажу пакета акцій зазначеного підприємства в розмірі 38%.

При цьому були визначені додаткові умови, які значно звужують коло бажаючих взяти участь у конкурсі з продажу пакету акцій підприємства.

Більш того, Кожем'якін стверджує, що умови конкурсу виписані під конкретного покупця - Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, власник якого, за його словами, усім відомий (його очолює соціаліст Володимир Бойко).

Депутат повідомив, що у випадку реалізації схеми приватизації "Комсомольського рудоуправління" ціна об'єкту складе 108 млн.грн.

При цьому він підкреслив, що у випадку, якщо конкурс буде відкритим, то в Держбюджет від приватизації цього підприємства може надійти в три рази більше коштів.

Кожем'якін також підкреслив, що приватизація пакету акцій даного підприємства нагадує йому ситуацію з приватизацією "Криворіжсталі".

Він висловив стурбованість у зв'язку з діями керівництва Фонду держмайна з приватизації стратегічних підприємств України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування