Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів та "Наша Україна" змовилися забрати хліб у Кашпіровського

Вівторок, 17 жовтня 2006, 17:41

Верховній Раді пропонують внести зміни до закону щодо заборони проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів або інших аналогічних заходів із використанням гіпнозу.

Відповідний проект закону внесено депутатами від Партії регіонів Миколою Комаром, Тетяною Бахтеєвою та представницею "Нашої України" Лілією Григорович.

Депутати також пропонують узгодити між собою положення законопроекту, з яких є протиріччя.

Так, зокрема, пункт 1 законопроекту, яким передбачено відповідальність за незаконне проведення лікувальних сеансів або інших аналогічних методів психічного впливу з використанням гіпнозу, необхідно узгодити з пунктом 2 законопроекту, яким повністю забороняється проведення лікувальних сеансів або інших аналогічних методів із використанням гіпнозу.

Недоцільно, на думку авторів, вносити зміни до статті 141 Кримінального кодексу України з метою встановлення кримінальної відповідальність лише за порушення порядку застосування психотерапевтичних методів.

"Вважаємо, що за ці дії необхідно встановити кримінальну відповідальність у разі спричинення шкоди здоров’ю пацієнта та внести у зв’язку з цим відповідні зміни до статті 138 Кримінального кодексу України (незаконна лікувальна діяльність)", - йдеться в проекті.

Водночас, депутатам пропонують відхилити проект закону про захист здоров’я населення від шкідливих наслідків споживання пива та напоїв, які виготовляються на основі пива, внесений регіоналкою Людмилою Кириченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування