Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Бездипломник" Зварич може обійти закон?

Понеділок, 2 жовтня 2006, 14:44

Верховна Рада цього тижня розгляне питання щодо приведення до присяги членів Вищої ради юстиції.

Про це в понеділок заявив віце-спікер Адам Мартинюк.

За його словами, у цьому питанні можуть виникнути проблеми, оскільки відповідно до законодавства, "яке ще треба перевірити", членами ради юстиції мають бути тільки люди з вищою освітою.

На питання, чи не має він на увазі, що таким чином членом ради юстиції не може бути Роман Зварич, про відсутність диплому в якого неодноразово писала преса, Мартинюк відповів: "Ви краще знаєте, кого я маю на увазі, бо преса про це заявляла".

Водночас він спрогнозував, що Верховна Рада вийде з цієї колізії, керуючись Конституцією, яка є вищою за закон (про Мін'юст).

Згідно із законом, особа, що отримала відповідну посаду у виконавчій або судовій владі, автоматично стає членом Вищої ради юстиції за посадою.

***

У той же час, керівник аналітичного відділу Анатолій Луценко, коментуючи слова Мартинюка, наголосив:

"Незрозумілі натяки віце-спікера Адама Мартинюка щодо біографії Романа Зварича є як мінімум некоректними".

Він також наголосив, що "біографія самого Адама Івановича має певні запитання".

"Чи не втратив Мартинюк кваліфікацію історика, отримавши відповідний диплом Луцького педінституту, працюючи протягом 1991-1994 років "охоронцем службових приміщень" у київській агрофірмі "Україна"?" – спитав Луценко.

"У цей час, між іншим, він був одним із чільних діячів Соціалістичної партії України і навіть редагував партійний друкований орган – газету "Товариш". Але все це не завадило Адаму Івановичу "зайти" до Верховної Ради "під прапором Жовтня" і обійняти нову політичну "висоту", - зауважив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування