Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зобов'язав "Нашу Україну" відбити Пинзеника в Тимошенко

Неділя, 22 жовтня 2006, 21:39

Президент Віктор Ющенко підкреслює, що "прямим обов’язком" "Нашої України" є налагодження співпраці з центристсько-правими політичними силами, які не потрапили до парламенту.

Про це він повідомив у неділю в Будапешті під час зустрічі з українською громадою в приміщенні Державного органу самоврядування українців Угорщини, передає УНІАН.

"Прикро, що за обставин виборів поза активним політичним процесом сьогодні залишаються такі політичні сили, як Народна партія України, як партія "Пора", як ПРП і багато інших центристсько-правих сил, які стояли на здорових державницьких національних позиціях", - зазначив Ющенко.

"Вчора на з’їзді ("Нашої України") я виступав і говорив, що прямий обов’язок "Нашої України" - ці політичні сили задіяти в діалог і сформувати навколо спільних проектів логіку спільних дій", - зокрема, сказав Ющенко.

Виступаючи перед діаспорою, президент підкреслив, що в політичному сенсі йому "до якоїсь міри боляче", що помаранчева коаліція "перебуває в складному діалозі".

Часом, за його словами, це є проблеми ідей, намірів, економічного, а також зовнішнього курсу.

Зокрема, зазначив Ющенко, дуже багато часу представниками помаранчевого табору було втрачено на дискусії з приводу різних підходів до проблематики європейської, а особливо євроатлантичної інтеграції, приватизації та реприватизації, компенсації заощаджень, втрачених у колишньому Ощадному банку СРСР. "Це речі, за якими стоять або дїї, або більше дурити націю не можна", - сказав президент.

Тому, за його словами, було прикро, коли цілих три місяці помаранчеві сили формували коаліцію. "А це ж партнери, це ж друзі, це ж побратими, це ті люди, які повинні дихати одним повітрям. Інколи, знаєте, вороги за добу домовляються", - сказав Ющенко.

Президент наголосив на тому, що зараз в колі помаранчевих сил проводиться діалог і спостерігаються "продуктивні стосунки".

Як відомо, Партія "Реформи і порядок" (ПРП) минулого тижня підписала угоду про входження до складу Блоку Юлії Тимошенко.

Водночас лідер ПРП Віктор Пинзеник був присутній на з'їзді "Нашої України" в суботу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування