Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин продає активи Пінчуку

Понеділок, 23 жовтня 2006, 14:48

Угода на суму більш $100 млн, завдяки якій корпорація "Інтерпайп" зможе сконцентрувати понад 60% акцій Запорізького електрометалургійного заводу "Дніпроспецсталь", буде закрита до 14 грудня.

Саме на цю дату заплановане проведення позачергових зборів акціонерів підприємства, на якому будуть розглянуті питання про переобрання керівних і контролюючих органів, а також зміну реєстратора, пише Комерсант-Україна.

На зборах планується затвердити розподіл прибутку заводу за 2004 і 2005 роки, переобрати керівні і контролюючі органи компанії, розглянути питання про зміну реєстратора, а також керівництва ДСС.

Як розповіло джерело в "Енергостандарті", розгляд цих питань планується у зв'язку з тим, що на той час буде завершена угода з продажу пакету акцій ДСС корпорації "Інтерпайп".

За словами співрозмовника, мова йде про опціонний контракт, відповідно до умов якого група Костянтина Григоришина передає свою частку в обмін на низку пакетів акцій українських енергетичних компаній, а також одержує доплату в розмірі близько $100 млн. Таким чином, Костянтин Григоришин продає свій єдиний металургійний актив.

"З обласних енергетичних компаній (у тексті угоди) присутнє 'Дніпробленерго', є і дві енергетичні компанії – Центральна енергетична компанія і Луганський енергетичний альянс. Тепер вони цілком будуть підконтрольні 'Енергостандарту',– розповів співрозмовник.– Зараз йде підвищення ціни на газ і, відповідно, на всі енергоносії, отже рентабельність металургійного бізнесу падає, а в електроенергетиці, навпаки, маржа росте".

У "Енергостандарті" відзначили, що до грудневих зборів акціонерів планується підготувати до підписання всі документи по угоді. У корпорації "Інтерпайп" у п'ятницю відмовилися коментувати умови домовленостей з "Енергостандартом".

А в групі "Приват" повідомили, що про угоду чули, але від більш докладних коментарів також відмовилися.

На думку аналітиків, продаж "Енергостандартом" частки в "Дніпроспецсталі" викликана тим, що для компанії це непрофільний актив, а "Інтерпайп" уже має металургійні активи.

ВАТ "Дніпроспецсталь" (Запорожжя) – найбільший виробник металопродукції з нержавіючих марок сталі. За даними підприємства, у 2005 році чистий дохід підприємства збільшився на 39,37% – до 2,261 млрд грн ($447 млн) порівняно з 2004 роком, а чистий прибуток знизився на 63,4% – до 32,9 млн грн ($6,5 млн).

За даними учасників ринку, зараз близько 33% акцій контролює "Інтерпайп",належить Віктору Пінчуку, 31% – "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, 30% – група "Приват", решта – міноритарні акціонери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування