Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко знає, що Черновецький – не "дурник" і не "клоун", а корупціонер

Вівторок, 24 жовтня 2006, 11:53

Депутат від БЮТ Микола Томенко заявляє про корупцію при ухваленні київською владою рішення про виділення земельних ділянок у столиці.

За його словами, близькі родичі мера Леоніда Черновецького, які посідають ключові посади у столичній владі, безпосередньо пов’язані з виділенням земельних ділянок.

"Досить лише згадати сина мера Степана Черновецького, який входить до складу бюджетної комісії, прізвище В’ячеслава Супруненка, зятя Леоніда Черновецького, через кабінет якого, за інформацією депутатів Київради, зараз проводиться "попередня оцінка" земельних питань, а також чоловіка сестри мера Дениса Комарницького, який входить до наглядової ради ГК "Київміськбуд", - цитує Томенка його прес-служба.

На його переконання, зараз у столиці склалася "нова корупційна система ухвалення рішень".

"Черновецький, очевидно, не обізнаний із нормами закону "Про боротьбу з корупцією", стаття 5 якого забороняє посадовцям "сприяти, використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності, а так само в отриманні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг з метою незаконного одержання за це матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг", - вважає депутат.

Томенко також зазначив, що останні заяви Черновецького стосовно відсутності у Києві порушень законодавства при виділенні земельних ділянок "слід пояснювати або запамороченням після авіаперельоту з Об’єднаних Арабських Еміратів та невдалою посадкою в Києві, або гострою недостачею знання чинного антикорупційного законодавства".

“Сьогодні одні українські експерти називають Черновецького “дурником”, інші – “клоуном”. Але це не відповідає дійсності. Він – кваліфікований політичний актор, який достатньо ефективно будує свою фінансову імперію в столиці України зі своїх родичів, людей з “Правекс-Банку” та за підтримки свого духовного вчителя Сандея Аделаджі”, - заявив Томенко.

На його переконання, "головним завданням сьогодні є не допустити, щоб українська столиця стала або філіалом “Правекса”, або “єдино правильної” релігійної доктрини – вчення “Посольства Божого”.

За словами депутата, темою окремого дослідження є питання: хто оплачував чартерний авіапереліт Черновецького до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Як відомо, раніше Черновецький відкидав звинувачення Томенка у корупції при виділенні земель і називав його "брехуном".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:54
ЦНС: Підлітків з окупованих територій росіяни відправлять на військовий вишкіл
00:13
Повітряні сили фіксували безпілотники "невстановленого типу"
23:54
Збірна України зіграла внічию з Німеччиною у товариському матчі
23:52
Новини економіки 3 червня: "Гулівер" в управлінні АРМА, поляки поновлять блокаду на одному з КПП
23:45
На фронті за добу відбулось 124 зіткнення, найнапруженіше на Сіверському напрямку – Генштаб
23:40
Зустріч Брамса і Борткевича у бомбосховищі: репортаж із концерту у Харкові
23:29
Spotify демонструє рекордні показники лояльності: сервіс практично не втрачає користувачів
23:19
відеоУ Києві виникла масштабна пожежа на складському приміщенні
23:10
"Три кілометри нейтральної смуги ми мчали як божевільні". Як матір з чотирма дітьми вирвалася з-під окупації
23:06
Обмеження електрики на вівторок на Дніпропетровщині не прогнозуються – ДТЕК
Усі новини...
Реклама: