Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТАРАСЮК НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ЙТИ ВІД ЯНУКОВИЧА

Середа, 25 жовтня 2006, 10:23

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк має намір продовжувати роботу в уряді Віктора Януковича, паралельно очолюючи партію Народний Рух України, яка пішла в опозицію.

"Президент ухвалив рішення, що міністри, які знаходяться в уряді за його конституційною квотою, продовжують роботу. І я сказав, що буду працювати доти, поки президент буде вважати це необхідним", - сказав Тарасюк в інтерв'ю "Новым известиям".

На питання, чи збирається він написати заяву про відставку, Тарасюк відповів: "Це питання вже закрите".

Раніше лідер пропрезидентської "Нашої України" Роман Безсмертний заявив, що фракція іде в опозицію і відкликає своїх чотирьох міністрів з уряду. Кандидатура Тарасюка раніше була внесена на затвердження в парламент президентом Віктором Ющенком.

Тарасюк також повідомив, що не збирається складати повноваження голови партії Народний Рух України, яка перейшла в опозицію.

"Я високо ціную довіру людей, які обрали і переобрали мене головою Народного Руху України. Тому не можу зневажити довірою всієї партії", - сказав він.

При цьому він знову розкритикував членів уряду, які не погоджують із МЗС свої дії, що, за його словами, заважає проводити послідовну зовнішньополітичну лінію, зокрема, у питанні вступу України до СОТ.

"Для всіх цивілізованих країн звичні правила поведінки, коли в обов'язковому порядку будь-які міжнародні контакти міністерств і відомств узгоджуються з МЗС. Інакше не можна проводити цілісну послідовну зовнішньополітичну лінію. На жаль, не у всіх високопоставлених чиновників є розуміння цього обов'язку, а він визначений в указах президента, щодо координуючої ролі МЗС", - відзначив він.

"Я був упевнений, що учасники національного "круглого столу" підписанням Універсалу національної єдності зобов'язалися забезпечити вступ України до СОТ до кінця цього року. Я в цьому був упевнений до останніх заяв прем'єр-міністра. Але той факт, що президент скористався своїм правом законодавчої ініціативи і вніс на розгляд парламенту весь пакет законопроектів для вступу до СОТ, вселяє надію, що приєднання України може відбутися", - сказав Тарсюк.

При цьому він не підтвердив, що в результаті переговорів з Росією про ціну на газ під час візиту до Києва прем'єра Росії Михайла Фрадкова, Україна трохи змінить свій курс і пригальмує свій шлях вступу до ВТО.

"Я чутки не коментую. Я коментую тільки офіційні факти, що доведені офіційними документами. У нас немає підтверджень, що ці чутки достовірні", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...