Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров розповів, як Фрадков порадив Ющенку захищатися від третіх країн

Середа, 25 жовтня 2006, 14:28

Перший віце-прем’єр Микола Азаров заявляє, що під час візиту російського прем’єра Михайла Фрадкова не обговорювалося питання синхронізації вступу до СОТ.

"Ніхто не говорить про те, щоб синхронізувати дату вступу до СОТ. Навіть не піднімалося питання про синхронізацію", - сказав Азаров після засідання Кабміну у середу.

"Вони (Росія) ведуть свої переговори, ми - свої", - додав він.

Азаров також повідомив, що слова Фрадкова неправильно зрозуміли українські журналісти.

"Що сказав Фрадков, і цю тезу він повторив у розмові з Ющенком? Він сказав: "Шановний Вікторе Андрійовичу, як ми з вами захистимо ваш український ринок і наш російський ринок від товарів з третіх країн? У нас будуть діяти абсолютно різні режими тарифного захисту. А ми говоримо про те, щоб створити єдиний економічний простір, тобто, по суті, відкрити кордони. Яким чином ми це зробимо?", - розповів він.

За словами Азарова, саме це Фрадков мав на увазі під терміном "синхронізація процесу переговорів по СОТ".

Перший віце-прем’єр назвав Фрадкова "професіоналом", додавши: "Те, який він використав термін – це інша розмова".

Азаров також обурився коментарями у пресі про те, що "хтось пов’язав ціну на газ зі вступом до СОТ".

"Ось вже є ціна на газ, до чого тут СОТ?! Читаєш, слухаєш і дивуєшся, що на чорне поставлена мета казати біле", - сказав він.

Азаров також заявив, що законопроекти щодо вступу до СОТ, подані президентом, будуть об’єднані із законопроектами, які внесе Кабмін.

"Це буде один законопроект. Не буде так, що існуватиме два законопроекти", - сказав він.

"Ми вітаємо ініціативу президента (внести свої законопроекти по СОТ). Це спростить проходження законопроектів через парламент. У нас більш складна процедура подачі законопроектів до Верховної Ради, ніж у президента. У нас вони проходять через міністерства, узгоджуються з урядовими комітетами, розглядаються на засіданні Кабміну. А у них хтось – буду тактовно висловлюватися – приніс президенту законопроект, він його підписав і відправив до парламенту", - сказав Азаров.

Як відомо, на прес-конференції у вівторок Фрадков заявив, що пропонує Україні синхронізацію вступу до Світової організації торгівлі.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування