Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку поставили умови, щоб прочинити йому двері в Європу

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 13:23

Президент Віктор Ющенко наголошує, що для українського народу важливо, щоб двері ЄС залишалися відкритими.

Про це він заявив у ході саміту Україна – ЄС, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що Україну "час від часу турбують ідеї щодо визначення кордонів ЄС".

"Ми віримо, що ця полеміка не завершиться формуванням якоїсь нової версії "Берлінської стіни" на кордонах ЄС", – сказав він.

Президент підкреслив, що Україна готова й надалі працювати над втіленням реформ, необхідних для подальшої інтеграції в ЄС, і висловив переконання, що в цьому питанні сторони знайдуть стратегічний компроміс.

У свою чергу прем’єр Фінляндії Матті Ванганен підкреслив, що ЄС не має на меті відмовлятися від свого подальшого розширення, проте, безперечно, вимагатиме від країн, які прагнуть долучитися до цієї структури, виконання всіх необхідних зобов’язань.

Він наголосив, що Євросоюз готовий з початку 2007 року розпочати з Україною переговори щодо нового формату угоди між Україною та ЄС. За його словами, основним елементом цього поглибленого документу має стати створення зони вільної торгівлі, яка виведе економічні відносини України та ЄС на якісно новий рівень.

До цього, підкреслив голова Європейської Ради, Україна, безперечно, повинна вступити до СОТ.

Голова Єврокомісії Хосе-Мануель Баррозу зазначив, що поглиблена угода між Україною та ЄС буде "важливою складовою стратегічного партнерства двох сторін".

"Ми вважаємо, що це повинен бути інноваційний амбітний документ", – наголосив він.

Водночас було підкреслено, що для успішного процесу євроінтеграції українська влада, безперечно, має приділити значну увагу підтриманню політичної стабільності в Україні, скоординованій та конструктивній роботі усіх гілок влади, поглибленню реформ, боротьбі з корупцією та забезпеченню незалежності судів, реформуванню судової системи, інвестиційному клімату.

У цьому контексті Баррозу вважає важливим кроком внесення президентом України до Верховної Ради пакету антикорупційних законопроектів.

Президент України підтримав позицію, що до нової угоди між Україною та ЄС "необхідно закласти амбітні конкретні плани".

"Положення угоди повинні містити конкретні цілі та строки їх досягнення, а також чітко визначені терміни дії", – переконаний Ющенко.

Він наголосив, що для українського народу важливо, щоб двері ЄС залишалися відкритими.

"Без цього принципового елементу політична складова майбутньої угоди не матиме сенсу", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування