Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Німеччина зрозуміла логіку України і врахувала її надії

Середа, 4 жовтня 2006, 14:33

Президент Віктор Ющенко сподівається, що Європейський Союз, під час головування в ньому Німеччини, буде враховувати євроінтеграційні прагнення України.

Про це він заявив у коментарі українським журналістам у Берліні, повідомляють "Новости Украина" із посиланням на УНІАН.

Коментуючи свою зустріч з федеральним президентом ФРН Хорстом Келером, Ющенко зазначив, що "ми говорили, що Німеччина буде головувати в ЄС, починаючи з 2007 року і дуже хотілося б, щоб європейське співтовариство і німецьке керівництво зрозуміло логіку цього аспекту зовнішньої політики президента України й української влади".

"Бажано, щоб надії були враховані в основі політики, яку буде формувати ЄС під головуванням Німеччини", - додав президент.

Ющенко також відзначив, що задоволений результатами свого візиту до ФРН і результатами зустрічі з Келером, під час якої, у тому числі, між двома президентами було досягнуто повного порозуміння.

Президент також повідомив, що запросив президента ФРН найближчим часом відвідати Україну.

Щодо наступного документу, який буде формалізувати відносини України і ЄС, Ющенко нагадав, що попередня угода, що була підписана в лютому 2005 року, розрахована на 3 роки і що "2008 рік Україна і ЄС повинні зустрічати у форматі нового документу".

Тому, за словами президента, сьогодні мова йде про те, що наступний рік необхідно присвятити саме ідеології і концепції такого нового документу. Цьому, за його словами, була присвячена значна частина розмови з президентом ФРН.

"Ми виходили з того, що Україна повинна одержати чіткі стратегічні цілі - і це завдання цього проекту. Ми ці цілі формуємо в положеннях, що передбачають інтеграцію України в ЄС, включаючи і пряме членство", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування