Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" не захотіли робити з Карпачової "ляльку, що прикрашає парламент"

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 11:10

Партія регіонів на даний момент не планує висувати на посаду віце-спікера Верховної Ради омбудсмена Ніну Карпачову.

Так представник Партії регіонів Євген Кушнарьов прокоментував в інтерв'ю двом інтернет-виданням інформацію, що Карпачова на останньому засіданні фракції ставила питання про свою відмову від посади уповноваженої з прав людини на користь віце-спікера.

"Хотіти можна все, що завгодно. Я буваю на кожному засіданні фракції. При мені офіційно це питання не обговорювалося", - сказав він.

Кушнарьов нагадав, що на першому етапі формування антикризової коаліції ймовірність призначення Карпачової обговорювалася, але "тоді вона не знайшла однозначної підтримки", оскільки частина фракції хотіла висувати на цю посаду Раїсу Богатирьову.

Він повідомив, що консультації з цього приводу проводилися в кулуарах. На питання журналістів чи не на цих консультаціях на початку липня кожного депутата виводили туди для особистої розмови з Ахметовим, Кушнарьов відповів:

"Ахметов ніколи не дозволяє собі нав’язувати нам будь-які політичні рішення. Він поводиться дуже толерантно, хоча ми на його думку зважаємо".

Також Кушнарьов зазначив, що питання щодо віце-спікерства Карпачової з того моменту більше не обговорювалося.

На питання, чи належатиме ця посада опозиції, Кушнарьов відповів, що у партії регіонів "існує два підходи".

"Віддати цю посаду опозиції. Але тоді виникає питання, хто у нас в опозиції. А другий – наслідувати приклад Юлії Володимирівни, коли вона, практично, будучи при владі казала: "Хлопці, нічого вам не обломиться" і забрати цю посаду собі", - сказав він.

На уточнююче питання чи готова Партія регіонів віддати цю посаду "Нашій Україні" в разі її приєднання до коаліції, він відповів:

"Ви ж розумієте, що будь-яка посада в парламенті може бути предметом, грубо кажучи, торгів, предметом коаліційних або позакоаліційних угод".

На питання чи не хоче він сам обійняти цю посаду, він відповів: "Ні. Навіщо мені. Віце-спікер – це просто лялька, яка прикрашає парламент".

Як відомо, на засіданні у четвер Верховна Рада зняла депутатські повноваження з голови секретаріату президента Віктора Балоги, голови Верховного Суду Василя Онопенка та інших.

Водночас, заява Карпачової не розглядалася. Також ще в понеділок віце-спікер Адам Мартинюк повідомив, що питання щодо посади віце-спікера на цьому тижні розглядатися не буде.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування