Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заявив, що об'єднати Україну йому перешкодив Янукович

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 17:12

Президент Віктор Ющенко вважає, що об'єднати Україну йому перешкодила Партія регіонів.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, переклад якого приводить Инопресса.ру.

"Я хочу об'єднання всього народу, який поки знаходиться в стані глибокого розколу, і об'єднання політичних сил, які сприяли б консолідації нашої країни", - сказав він.

"Цьому могла би сприяти широка коаліція моєї партії і партії Януковича. Однак для цього нам потрібна чітка єдина лінія у внутрішній і зовнішній політиці, що реально відповідає інтересам нашої країни. Але, цілком ймовірно, що інша сторона не готова до цього", - заявив Ющенко.

Говорячи про причини, через які не вдалося створити помаранчеву коаліцію, Ющенко сказав, що "тоді відбувся драматичний розкол з питань членства в ЄС і НАТО й економічній політиці; єдності думок не було також щодо державної мови і церкви".

"Деякі з учасників виступали з чисто популістськими і нездійсненними пропозиціями. Рватися до влади заради самої влади – це не для мене і не для моєї партії", - сказав він.

Ющенко також знову підкреслив, що Україна прагне в НАТО.

"Звичайно, ми прагнемо в НАТО. Це питання повинне вирішуватися не прем'єром, а за допомогою закону про національну безпеку України, прийнятого конституційною більшістю в парламенті", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: