Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович похвалився, як він зупинив прохолоду і що НАТО його розуміє

П'ятниця, 10 листопада 2006, 10:58

Прем’єр Віктор Янукович вважає, що основною задачею уряду є проведення збалансованої зовнішньої політики, виходячи з потреб країни.

"Вважаю важливою задачею уряду послідовно проводити збалансовану зовнішню політику, яка виходить із потреб соціально-економічного розвитку країни", - сказав Янукович, виступаючи на розширених зборах антикризової коаліції і уряду.

Він наголосив, що уряд має намір завершити процес вступу до СОТ, провести переговори про створення вільної торгівлі, налагодити співробітництво в енергетичному секторі, у транспортній сфері.

Янукович також наголосив, що його уряду вдалося "прояснити відносини з НАТО".

"Ми поглибили діалог, не форсуючи питання про негайне приєднання до альянсу. Це дає змогу прихильникам вступу України до НАТО проаналізувати чому та куди саме вони прагнуть вступити. А противникам євроатлантичної інтеграції (подумати) – проти чого вони власно протестують. Проти реальних чи уявних загроз - це вимоги суспільства.

І наші партнери в НАТО підтримали такий виважений підхід

Водночас вважаю, що ми повинні співпрацювати з НАТО, конкретними справами доводити свою роль як важливого чинника європейської безпеки, активного учасника миротворчих операцій світового співтовариства.

Він також наголосив на необхідності діалогу з Росією. "Після тривалого періоду прохолоди і своєрідної паузи у розвитку відносин, нам вдалося знову сісти за стіл переговорів", - наголосив він.

Янкович також розповів, що наразі ведуться переговори "про доступ українських товарів на російський ринок".

Він також зазначив, що його уряд досяг домовленості про відновлення експорту української електроенергії до Росії, а також , що ведуться переговори про поглиблення промкооперації, зокрема у літакобудуванні та інших галузях

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування