Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович навів порядки у фінансах і зможе в теплі пережити зиму

П'ятниця, 10 листопада 2006, 10:59

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає найбільшим досягненням свого уряду за 100 днів роботи відновлення керованості економіки та наведення порядку в державних фінансах.

Про це він заявив на загальних зборах антикризової коаліції та уряду.

"Коаліції вдалося відновити керованість, взяти під контроль економічні процеси, важливим сигналом стало наведення порядку в державних фінансах", - наголосив Янукович.

Серед здобутків свого уряду Янукович назвав скорочення витрат і непродуктивного розпорошення коштів, покращення адміністрування податків і зборів, подолання загрози кризи Державного бюджету 2006 року.

"Але крапку ми поставимо лише ухваливши зміни до бюджету 2006 року, відповідний проект підготовано і сподіваюсь на підтримку ради", - зазначив прем’єр.

За словами Януковича, уряд приділив особливу увагу питанням енергетичної безпеки.

"Шляхом інтенсивних переговорів з російськими колегами нам вдалося забезпечити незмінність умов постачання газу в Україну на друге півріччя 2006. нагадаю наші попередники мали контракти лише на перше півріччя і непрогнозованість ситуації надалі. Сьогодні маємо гарантовані поставки 55 млрд. куб. м. до 2010 за найнижчою ціною в Європі", - наголосив прем’єр.

"Це дасть нам можливість врятувати від банкрутства наші підприємства, забезпечити стабільність на ринку, в теплі пережити зиму", - додав він.

Також до здобутків свого уряду Янукович відніс налагодження діалогу влади з бізнесом.

Зокрема він відзначив, що внаслідок договору з нафтовими підприємствами уряду вдалося досягти зниження ціни на бензин та "безболісно" посіяти озимі.

Також він відзначив недопущення кризи в житлово-комунальному господарстві та вчасну підготовку до опалювального сезону.

Янукович підкреслив, що уряду вдалося забезпечити країну зерном, незважаючи на неоднозначну позицію по квотуванню експорту зерна.

"Але ми були змушені думати не про комерційні зиски, а про інтереси громадян, щоб зберегти стабільну ситуацію", - підкреслив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування