Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дріжчаний виграв суд проти газети друга Ющенка

Вівторок, 14 листопада 2006, 13:01

Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію газети "Україна Молода" щодо начебто незаконної діяльності Служби Безпеки України та її голови Ігоря Дріжчаного, а також колишнього голови СБУ Володимира Радченка.

Таким чином, суд задовольнив позови СБУ, Дріжчаного, і Радченка про спростування неправдивої інформації, яка порочить їхню честь, гідність та ділову репутацію.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

За її словами, суд визнав недостовірною інформацію щодо позивачів, яка публікувалася "Україною молодою" протягом певного часу.

Суд також зобов’язав газету спростувати неправдиві відомості у відповідному до закону порядку.

Остапенко також пояснила, що у вівторок суд оголосив результативну частину рішення. Повний текст, за її словами, буде наданий протягом 5 днів.

Як відомо, 1 червня "Україна молода" надрукувала статтю, яка містить різку критику призначення Дріжчаного главою СБУ і його діяльності на цій посаді. Після виходу публікації Віктор Ющенко доручив тодішньому главі секретаріату президента Олегу Рибачуку перевірити викладені в ній факти.

Пізніше сам Дріжчаний звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити факти, які компрометують його відомство. Через місяць глава СБУ подав до газети позов із вимогою спростувати неправдиві факти.

Крім того, з аналогічною вимогою до Шевченківського райсуду звернувся колишній керівник СБУ Володимир Радченко, а також, власне, Служба безпеки України. Відповідно до рішення суду, усі три позови об'єднані в одне провадження.

Головним редактором "України молодої" є Михайло Дорошенко, який довгий час був радником президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування