Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не подобається перетягування повноважень

Середа, 15 листопада 2006, 11:08

Президент Віктор Ющенко вважає пріоритетним завданням удосконалення конституційної реформи.

Про це він заявив у ході міжнародного медіафоруму "Україна на інформаційній карті світу" у середу в Києві

"На цьому етапі модель, закладена в новій редакції Конституції, виявилася неконструктивною. Влада захопилася перетяганням повноважень. Владні механізми необхідно досконально удосконалити. Це завдання я вважаю пріоритетним", - сказав Ющенко.

Президент відзначив, що очікує від недавно створеної конституційної комісії, до роботи якої будуть залучатися міжнародні фахівці, що будуть сформовані механізми, які дозволять ефективно працювати інститутам влади.

Ющенко також підкреслив, що був і залишається гарантом демократичного вибору народу, а також свободи слова в Україні.

"Я вітаю вас в Україні, де царює свобода, свобода слова, свобода позиції, свобода вибору. Явище свободи, як правило, цінується тоді, коли її немає. Це особливо характерно для постгеноцидних, пострадянських суспільств, для суспільства з якого відбувається Україна, і реалії якого вона сьогодні переборює", - сказав президент.

"В Україні свобода відбулася. Я як глава держави був і залишаюся гарантом незмінності, демократичного вибору нашого народу. Мої дії спрямовані винятково на демократичну мету, на її досягнення націлюю усі провідні політичні сили України", - підкреслив він.

У медіафорумі беруть участь представники провідних світових і європейських ЗМІ, медіаексперти, представники законодавчої і виконавчої влади України, представники міжнародних неурядових і громадських організацій.

У день відкриття форуму у вівторок у форумі брали участь більш 200 представників 25 країн Європи і світу, включаючи Україну.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування