Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ліховий згадав, як Янукович погрожував "помаранчевим" міністрам неприємностями

Четвер, 16 листопада 2006, 11:27

Екс-міністр культури та туризму Ігор Ліховий вважає, що уряд Віктора Януковича керується недемократичними підходами в ухваленні рішень і кадрових призначеннях.

"Тепер кадрові питання пішли великими пакетами. Раніше порядок був такий: міністр Кабінету міністрів зачитує кожен пункт і ми заслуховуємо бодай прізвища кандидатів. Зараз же поводяться з кадровими питаннями, як із котом у мішку – ніхто не знає, чи він білий, чи чорний... І так по сорок прізвищ пакетом проходять", - розповів Ліховий в інтерв’ю УНІАН.

На питання, як він відреагував на рішення "Нашої Україи" відкликати своїх міністрів з уряду Януковича, Ліховий відповів:

"Перша моя реакція на повідомлення, що ми маємо вийти з уряду, була така: без міністрів “Нашої України” шкода цей уряд, без демократичних засад користі від нього Україні – мало. Тепер в уряді діятиме принцип: слухайся старшого".

Порівнюючи роботу в урядах Юрія Єханурова і Януковича, екс-міністр зазначив, що в уряді Єханурова "була команда, була довіра".

"Мені імпонував демократизм, можливість вільно висловлювати свою позицію. Відзначив би інтелігентність манер Єханурова... Він казав: колего, я розумію, чому ви так дієте, але ставимо на голосування... Те з чим ми зараз зіткнулися, – це зовсім інший підхід", - сказав в він.

"Віктор Федорович не вітає точку зору, яка не збігається з його баченням, але він дозволяє вступати в дискусію, інколи навіть погоджуючись із позицією меншості...", - додав Ліховий.

Він також сказав, що за час своєї роботи в уряді Януковича, він отримав від прем’єра кілька зауважень.

"Я отримав попередження від прем’єр-міністра, як і при розгляді інших важливих для діяльності уряду питань... Для мене це було щось на кшталт: “Зважте на недискусійність політичної ситуації”. А для інших “нашоукраїнців”: “Вам небагато залишилося” чи “Я бачу, в когось будуть неприємності. Нагадую вам: у вас будуть великі неприємності”, - розповів Ліховий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування