Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" підозрює, що Балога організовує війну і крутить педалі Медведчука

Понеділок, 20 листопада 2006, 12:38

Член фракції Партії регіонів Олексій Плотніков заявляє, що глава секретаріату президента Віктор Балога подає команді прем'єр-міністра "сигнал про підготовку до невідворотної війни".

"Попри запевнення у налаштованості на конструктивізм у діалозі між секретаріатом президента з урядом, після прочитання інтерв'ю залишається враження присутності у ході розмови ледь вловимого, але насправді реально присутнього сигналу команді прем'єра: готуйтеся до війни, вона невідворотна", - так він прокоментував інтерв'ю Балоги "Дзеркалу тижня".

На думку Плотнікова, "фактично усі подальші коментарі глави секретаріату зводяться до одного: погроз заблокувати будь-які дії уряду, якщо той домагатиметься дотримання конституційних норм".

Згадуючи слова Балоги про "відсутність наміру президента йти на конфронтацію з будь-якою політичною силою або гілкою влади", депутат також приводить наступні його слова: "Президент не бажає будувати роботу через конфронтацію і тому не відповідає агресією на агресію, намагаючись обходити гострі кути, які кимсь спонтанно або усвідомлено створюються".

"Таким чином, за Балогою, з боку уряду, а отже усієї антикризової коаліції, має місце агресія. Відповідно, слід готуватися до її відсічі. Мовою політичної практики це означає якщо не заклик негайно приступити до створення "партії війни", то принаймні сигнал до формування плацдарму для гуртування сил, які підтримують цю ідею", - вважає Плотніков.

На його переконання, "з розлого інтерв'ю випливає, що Балога розглядає можливість розпуску парламенту, відміну політреформи і повернення до моделі жорсткого президентського правління як сценарій цілком прийнятний".

"І пояснює він такий розвиток подій не спробою повернути усю повноту влади на Банкову, а "загрозою національній безпеці", - додає "регіонал".

"Революції та державні перевороти здебільшого з цього і починаються – з оголошення про те, що вітчизна в небезпеці. Тому прихід на Банкову політиків, схильних до прийняття "несподіваних рішень", повинен насторожити суспільство: стабільність, створена з такими труднощами, може бути зруйнована. До цього йдуть приготування", - наголошує Плотніков.

Депутат висловив думку, що було б вартим, щоб на інтерв'ю Балоги звернули увагу західні ЗМІ.

"Якщо керівник апарату президента заявляє про готовність до демонтажу парламентсько-президентської форми правління і повернення до часів, коли закони заміняли укази президента, то це повинно викликати занепокоєння долею демократії в Україні", - вважає Плотніков.

"І хоча новий господар кабінету Медведчука повернув своєму попереднику "запилений тренажер", що залишався там з часів помаранчевої революції, це зовсім не свідчить про те, що він не крутить ті ж самі педалі", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування