Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз підтримав Ющенка в ідеї, яка не подобається Кремлю

Четвер, 23 листопада 2006, 15:06

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що голодомор в Україні 1932-1933 років повинен бути визнаний геноцидом проти українського народу.

Про це Мороз сказав у прямому ефірі радіо "Ера" у четвер, відповідаючи на питання, чи підтримає Верховна Рада України рішення про визнання геноцидом проти українського народу голодомор 1932-1933 років.

"Я не можу відповісти за весь парламент. А я буду наполягати на тому, щоб це було голосування за геноцид не проти української нації, а проти українського народу", - сказав Мороз.

Водночас спікер підкреслив, що йому не хотілося б, "щоб трагедія минулого розколювала людей зараз". Він додав, що ця трагедія торкнулася не тільки України, але і Росії.

"Ми маємо право оцінювати ситуацію в Україні, називати це геноцидом проти саме українського народу", - сказав Мороз.

У той же час Мороз підкреслив, що можна ухвалити законопроект у першому читанні і потім його допрацьовувати.

"Імовірно, це повинен бути варіант президента", - підкреслив спікер.

Мороз додав, що після ухвалення в першому читанні необхідно буде вилучити з тексту документа "все те, що не є предметом закону".

"Ми знайдемо варіант, який найкращим чином буде відповідати суті питання", - сказав Мороз.

Як повідомлялося, президент Ющенко вніс на розгляд парламенту як невідкладний проект закону про голодомор 1932-1933 років в Україні.

Законопроект кваліфікує голодомор 1932-1933 років в Україні як геноцид української нації. Крім того, проект закону забороняє заперечення факту голодомору, установлює за це адміністративну відповідальність.

Минулого тижня народні депутати відклали розгляд цього президентського законопроекту. Разом з тим до Верховної Ради був внесений альтернативний законопроект про голодомор 1932-1933 років депутатами від Партії регіонів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: