Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко радий, що може розмовляти з Януковичем "будь-якою мовою"

Четвер, 23 листопада 2006, 15:11

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає прем'єра Віктора Януковича високопрофесійною людиною, яка відіграє важливу роль у розвитку добросусідських відносин із сусідніми державами.

"Це прагматична, сильна, професійна людина, яка добре знає свою справу", - заявив він на прес-конференції в Мінську для представників українських ЗМІ.

Лукашенко також додав, що український прем'єр - "людина нормального толку, яка знає, що таке сусіди і що 3 млрд. доларів товарообігу з Білоруссю краще, ніж 2 млрд".

"З ним (Януковичем) можна розмовляти будь-якою мовою", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі також заявив, що під час подій в Україні два роки тому "багато хто казав, що Янукович проросійський політик, а Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко - прозахідні".

"Там (в Україні) немає проросійських або прозахідних політиків, там проукраїнські політики. Ющенко і Янукович - такі люди, це проукраїнські люди", - заявив білоруський президент.

Лукашенко також вважає за можливе вирішення низки проблем у відносинах з Україною в пакеті угод, який був визначений ще в часи колишнього українського президента Леоніда Кучми.

"За його (Кучми) пропозицією ми упакували ці питання в один пакет - питання кордону, реадмісії, врегулювання боргів і домовилися вирішити і підписати ці документи одночасно. Я хоч і сьогодні готовий підписати ці документи в пакеті, якщо українське керівництво до цього готове", - сказав він.

Крім того, Лукашенко відзначив, що вважає можливою координацію з Україною тарифної політики щодо транзиту російського газу в Європу.

"А що, якби ми проводили єдину політику в переговорах з Росією з цих питань (по газу) було б гірше? Було б краще. Так давайте", - заявив він.

Водночас Янукович вважає, що динаміку економічних взаємин і товарообіг між Україною і Білоруссю можна значно збільшити, і це повинно стати задачею урядів двох країн.

"Одним з найперспективніших напрямків співпраці - енергетика. Це одне з питань моїх завтрашніх і післязавтрашніх переговорів у Мінську", - сказав прем'єр на зустрічі з першим віце-прем'єром Білорусі Володимиром Семашком в Києві в четвер.

Він зазначив наявність перспектив в галузі двосторонніх постачань електроенергії і нафти.

Серед інших перспективних напрямків співпраці Янукович виділив тракторне машинобудування, автомобілебудування, хімічну промисловість.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: