Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу влаштували "бурю в склянці води"

Середа, 29 листопада 2006, 15:49

Розбіжності в тексті проекту директив напередодні запланованого візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича в США носили технічний характер і були без проблем урегульовані на засіданні Кабінету міністрів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі різночитання стосувалися лише трьох пропозицій і мали технічний характер", - зазначив він після закінчення засідання уряду. При цьому Табачник назвав ситуацію, що склалася "штормом у склянці з водою".

За його словами, це був звичайний дипломатичний документ, що повинен затверджуватися в технічному порядку.

Як приклад одного з різночитань Табачник назвав питання ухвалення рішення під час візиту про американські інвестиції в українську промисловість або галузь високих технологій.

Як уточнив віце-прем'єр, передбачалося, що це будуть попередні обговорення, а остаточні рішення будуть ухвалюватися під час можливого, але ще не погодженого візиту президента США в Україну.

Водночас уряд наполіг, що такі питання прем'єр обговорює остаточно, пояснив Табачник.

Стосовно директиви щодо питання НАТО віце-прем'єр відзначив, що вона повністю відповідає Універсалу національної єдності.

"Питання приєднання України до НАТО вирішується тільки після того, як всенародний референдум відповість на це питання", - сказав Табачник.

Він повідомив, що після вирішення низки технічних питань з допрацьованим проектом погодилося і Міністерство закордонних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування