Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приват змушують перейти на власне "харчування"

П'ятниця, 3 листопада 2006, 10:17

Основний постачальник природного газу промисловим підприємствам України "Укргаз-енерго" не надав ліміти газу на листопад 16 найбільшим промисловим підприємствам країни, більшість з яких входить у групу "Приват".

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на свої джерела.

За інформацією видання, компанія вирішила не поставляти газ цим підприємствам, оскільки їх власники мають у своєму розпорядженні власні запаси палива в підземних сховищах.

У той же час, деякі підприємства, які не отримали газ, загрожують заперечити дії "Укргаз-енерго" у суді.

Експерти вважають, що власники корпорацій намагаються зберегти свої запаси газу для того, щоб у майбутньому продати їх за вищими цінами.

"Думаю, що зараз трейдерські компанії не особливо горять бажанням витрачати куплений цього року по 95 доларів газ і закачаний в українські ПСГ, оскільки узимку його можна буде продати, як мінімум, по 130 доларів за тисячу кубометрів. А якщо дозволять експорт, то експортувати в Європу по 300-400 доларів",– каже аналітик компанії "Ренесанс Капітал" Катерина Малофєєва.

"Тому власники закачаного в ПСГ газу мають намір його якомога довше притримати, поки ціни не піднімуться", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування